Няма опасност от преливане на реките в засегнатите райони
Няма опасност от преливане на реките в засегнатите райони / снимкa: Sofia Photo Agency

Продължава наблюдението на нивата на реките в засегнатите от валежите райони, съобщиха от пресцентъра на Министерството на извънредните ситуации. Засега няма опасност от преливане на реките.

Без електрическо захранване са селата Септемврийци, Бъзовец и Черни връх, Якимово и Г. Дамяново в област Монтана. Екипи от териториалната дирекция на ведомството в Монтана са изтеглили и оказали помощ на 21 аварирали автомобила по наводнените пътища на областта.

Поройните дъждове, придружени на места със силен вятър и градушки, са наводнили мазета и приземни етажи на къщи и обществени сгради в общините Ябланица, Луковит, Попово и Троян, в област Ловеч, Вълчедръм и Горно Дамяново в област Монтана.

Наводнени са ниски участъци на улици, селскостопански постройки и дворове. Нанесени са щети на селскостопанската продукция и на овощните насаждения.

След буря в Търговище е паднала топола в двора на училище "Христо Ботев", която е затиснала спортни съоръжения. Спасителен екип на министерството е отстранило падналото дърво.