Няма доказателства, че Белнейски са жертви на ПТП, според разследващи
Няма доказателства, че Белнейски са жертви на ПТП, според разследващи / netinfo
Никога не е имало доказателства, че сестрите Белнейски са пострадали при катастрофа, това потвърдиха категорично пред Дарик радио трима участници в разследването на двойното убийство и висши служители от МВР. Те обаче настояват имената им да не бъдат цитирани до крайното заключение на новата петорна експертиза.

При първоначалния оглед на местопрестъплението в местността „Грамадите” са били открити следи от гуми на автомобил, но върху телата на Росица и Христина не са намирани следи от грайфери, потвърди един от криминалистите. Той уточни, че версията за евентуална катастрофа е разследвана още в началото, тъй като се е проверявал всеки един сигнал.

Д-р Борис Пеев, който е третият член в екипа съдебни лекари, участвали в първата, експертиза отказа да коментира официално версията за прегазването на двете момичета до излизане на новия доклад. Криминалистите са убедени в това, че ексхумацията на телата няма да доведе до очакван нов ход в разследването, освен ако няма нарочни указания за това.

На въпрос дали има натиск върху определен кръг специалисти, които са ангажирани със случая, човек от специалните служби заяви пред Дарик радио, че от няколко месеца следовател от Национална следствена служба лансирал версията за пътнотранспортно произшествие, а ексхумацията е извършена по настояване на известен криминалист, който вече не работи в системата на МВР.

Няма да давам изявления, докато не видя резултатите от новата петорна експертиза. Такава бе реакцията и на Росен Димов, апелативeн прокурор на Пловдив, по чието настояване преди две години бе създадена комисия за изготвяне на нова ДНК експертиза.