Няма да съкращават ваканцията в английската гимназия
Няма да съкращават ваканцията в английската гимназия / netinfo

От днес започнаха учебните занятия по английски език за учениците от първа английска езикова гимназия. Началото на учебната година за гимназията стартира още вчера. Учениците от подготвителните класове се опасяват, че няма да се навакса пропуснатият учебен материал, но заместник-директорът на английската гимназия Петър Василев беше категоричен, че пропуски в знанията на учениците няма да има.

В ранните сутрешни часове дворът на първа Английска езикова гимназия в София беше оживен с малки и големи ученици, ентусиазирани от края на стачката. За Дарик радио ученици от подготвителен осми клас на гимназията изразиха мнението си за стачката и опасенията си за пропуснатия учебен материал.

В отговор на това заместник-директорът на английската гимназия и учител по история г-н Петър Василев отговори, че по-сериозни мерки, освен преструктуриране на учебния материал няма да се наложат. Г-н Василев беше категоричен, че удължаване на часовете и съкращаване на ваканциите в английската гимназия няма да има.