Новият зам.-кмет на София проверява конкурсите в транспорта
Новият зам.-кмет на София проверява конкурсите в транспорта / Sofia Photo Agency

Проверка на всички проведени през последните две години конкурси за транспортното обслужване в София предвижда новоназначеният заместник-кмет по транспорта Александър Цветков. След това ще набележим нужните мерки, обяви самият Цветков, ден преди да започне изпълнението на новите си задължения.

Най-належащите решения в общинската транспортна политика са свързани с конкурсите за приватизирането на градските линии, обясни новият заместник-кмет, който досега беше директор на дирекция „Транспортна инфраструктура”. Приоритетите на Александър Цветков са да се ремонтират малки улици, близо 100 квартални улици ще бъдат изцяло ремонтирани, ще има ремонти и на големи пътни артерии и на кръстовища за облекчаване на трафика. След проверка, назначена от кмета за пътните ремонти, в община "Лозенец" няма констатирани несъответствия между извършено, разплатено, отчетено, уточни Цветков.

Колкото до бъдещите оперативки с участието на заместник-кмета, Александър Цветков сподели, че Столична община има точни взаимоотношения съобразно договорите с транспортните фирми и че не е необходимо да се правят оперативки. По думите му всички въпроси, които трябва да бъдат решавани, трябва да се решават конкретно, съобразно договорените отношения.