/ БГНЕС
Това разкри самият той при обявяването на своята кандидатура за президентския пост на БФС
Президентът на Марица Пловдив Христо Христов разкри, че през сезон 2017/18, когато тимът му се състезаваше във Втора лига, е дал подкуп на член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) за манипулирането на резултата на мач на неговия отбор. Това разкри самият той при обявяването на своята кандидатура за президентския пост на БФС, предаде репортер на БГНЕС.

"Като президент на ФК Марица, когато участвахме в Б група, дадох пари в брой на член на Изпълкома, за да манипулираме футболен резултат. Името на човека ще съобщя на конгреса. Не се страхувам, дадох му пари в брой няколко дена преди мача, с цел да се манипулира. Готов съм да понеса отговорност, но тази практика трябва да престане. Има практика за манипулиране на мачове, за уговорки, определя се кой как да влиза, това става с лобиране, не с резултатите на терена. Виждате какви решения се взеха в последните няколко месеца. Ако се направи анализ на всички решения на БФС, ще се види, че там няма абсолютно никаква логика. Така че открито го заявявам. Аз лично съм дал пари и ги приеха на 200 процента. Сумата беше дребна, говорим за дребни суми", заяви на пресконференция в Пресклуб България Христов.

Впоследствие той уточни, че цената за подобно манипулиране на резултата на мач струва между 5 и 20 хиляди лева, но разкри, че след въпросния двубой си е поискал парите обратно от члена на Изпълкома, тъй като не се е получил резултатът, който е трябвало. "Аз поне си го признавам. А как ще погледнат колегите от Изпълкома, че техен член е взел пари? Това за първи път ли е? Сумата не беше много голяма и след няколко дена човекът ми я върна. Механизмът е, че човекът просто си предложи услугите. Аз съм ги дал и си признавам, но нямам документ, че съм ги дал, нямам документ, че съм той ги е получил", допълни Христов.