Нормализира се обстановката след продължителните дъждове в Смолянско
Нормализира се обстановката след продължителните дъждове в Смолянско / БГНЕС, архив

Обстановката в област Смолян се нормализира след проблемите, предизвикани по-рано през деня в сряда от продължителните дъждове, информират от Областната администрация.

Възстановено е електрозахранването на селата Кремене и Киселчово, които останаха без ток заради прекъснат електропровод от паднало дърво. Реките в района се следят, но нивата засега са в безопасни граници, след като спря интензивният валеж.

Пороен дъжд в Кърджали, изтеглиха закъсал автобус от наводнен участък

Проблеми има все още в Златоград, където запушени шахти наводниха улиците в града, където се изля силен дъжд. Аварийни екипи са ангажирани в отводняването на критичните места.

Нивото на река Върбица е в рамките на нормалното, като водата е започнала да се оттича, каза кметът Мирослав Янчев. Ситуацията с електрозахранването в област Смолян се нормализира.

Бедствено положение в Банско заради проливните дъждове

Възстановено е захранването на смолянските села Киселчово, Кремене и Могилица. Заради лошото време на някои места има новоднени трафопостове и изключени електропроводи. Това са локални изключвания, създадена е организация и до края на деня електроподаването ще бъде възстановено, тъй като няма тежки аварии, уверяват от EVN.