/ БГНЕС
На първо четене това е опит с локални мерки да се потуши национална криза. Перник е само един от случаите, в които има безстопанственост и безотговорност по отношение на управлението на водните ресурси, кризата е в цялата страна. Този коментар направи соцлидерката Корнелия Нинова след КСНС по повод днешните спецакции в областната управа в Перник и в министерството на околната среда и водите.

Отведоха министър Нено Димов за разпит в спецпрокуратурата (СНИМКИ)

Според нея проблемът е национален и отговорността трябва да се носи на централно равнище, а оставките на ресорните министри отдавна трябвало да бъдат факт.

„Но нашият вот е към правителството, защото министрите са просто изпълнители на един модел на управление, който се наложи през последните 10 години“, отсече Нинова и добави, че от левицата готвят мотивите си и в края на другата седмица ще запознаят с тях и другите партии.

Спецпрокуратурата влезе в МОСВ заради водата и боклука, разпитват 30 души (СНИМКИ/ВИДЕО)

Като най-важен извод от КСНС тя открои, че според получената информация в момента няма пряка заплаха за България и българските граждани заради конфликта в Близкия изток.

„Общото мнение е, че конфликтът трябва да се реши по дипломатически път с деескалация на напрежението“, коментира лидерката на БСП.