Това, което видяхте, е разруха, дъно, падение. Ние с "БСП за България" стоим отстрани и сме неутрални. Ние нито се кланяме на едно посолство, или на друго. Предлагаме мъже и жени, които да казват "не" и на Изток, и на Запад. Българският национален интерес може да бъде защитаван, стига да има отговорни политици. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в кулоарите на парламента.

Плюене и дърпане на вратовръзки: Скандал и напрежение в парламента (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Две кохорти се обвиниха в национално предателство - едините, т.нар. евртоатлантици, бяха обвинени в служба на чужди посолства, а другите ги обвиниха в обслужване на интересите на Путин и Русия. Чупиха се очила, късаха се ризи. По същество застанаха джендъри срещу фашисти. Видях доста агресивни дама с непристоен език.  Стигна се до екстремизма на "Възраждане", които искат нахлуване в Народното събрание и да говорят за преврат и контрапреврат, в момент, в който хората имат нужда от сигурност и стабилност", посочи още Корнелия Нинова.

Костадинов за ПП: Ако тези предатели извършат държавен преврат, ние ще организираме контрапреврат


По думите ѝ БСП е единствената партия в тези размирни седмици, която не само постави въпроса, но е свършила работа с грижа за хората.

"Разграничавам БСП от останалите партии в парламента", посочи тя и призова да не бъдат поставяни под общ знаменател с тях.

"Председателят на НС Росен Желязков нанесе пореден удар върху парламентаризма. Не може да блокираш работата на парламента, защото екстремисти и фашисти са се сбили в парламента. Той носи отговорност за това.", заяви Нинова и посочи, че БСП няма място в коалиция на страха, на омерта, на имунитет, коалиция, която иска да спаси Борисов от правосъдие, а от друга страна да удовлетворят "на ламтежите на ПП-ДБ за  власт и  пари", които, по думите ѝ, са предали хиляди хора от площадите заради ламтежите за милиони", изтъкна още тя.

БГНЕС