За нас избори сега означават още хаос и задълбочаване на кризите. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на брифинг в централата на БСП в отговор на обявеното от Слави Трифонов напускане на ИТН от коалицията.

"Свикахме извънредно заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Анализирахме спокойно и разумно ситуацията. В неделя свикваме и Националния съвет на партията", заяви тя.

"За нас най-важно е в краткосрочен план да се приеме актуализация на бюджета. Нашите политики са включени в нея - намаляване на данъците за младите семейства, преизчисляване на пенсиите, да се увеличат ваучерите за работниците, да се овладеят цените и акциз на енергийните стоки и намаляване на ДДС на някои от тях, да се подпомогнат земеделските производители. В последния момент, благодарение на партньорите, беше прието да се дадат средства за линиите на отдалечени населени места, както и подпомагане на индустрията заради тока и газа, за да има производство и работни места", изтъкна Нинова.

Слави Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония (ВИДЕО)

Тя също така подчерта, че БСП избори сега означават още хаос и задълбочаване на кризите, липса на Народно събрание, което да взима адекватни решения, неизвестност и несигурност. "Ние сме отговорна и разумна партия, носим отговорността за участие в това управление".

"Категорично подкрепяме политиката, заявена от премиера Петков и ПП, за борба с корупцията и модела "ГЕРБ". Пет години водим тежка битка с този модел. Навсякъде е обрасло със зависимости, с кражби и саботаж на хора от предишния модел. Изпитваме го в момента като министри и участници в изпълнителната власт", изтъкна Нинова.

Христо Иванов: Вероятно всеки е искал да сложи край на коалицията - това не слага край на агонията

Лидерът на БСП изрази подкрепа към кандидатурата на вътрешния министър Бойко Рашков за нов председател на КПКОНПИ.

"Стана ясно, че има конфликт между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ" при напускането на министрите, след това обстоятелствата се развиха много бързо, не знаехме предварително за изявлението на Слави Трифонов", изтъкна още тя.

Няма да дадем съгласие за вдигане на ветото, докато Северна Македония не започне да изпълнява условията по договор, уточни Нинова.