/ БГНЕС
Ще трябва всяка една партия по нещо да отстъпи, за да гарантираме финансова стабилност, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента по повод бюджета на България. 

Правителството предложи на Народното събрание да одобри проекта за удължаване на действието на държавния бюджет за 2022 г., както и бюджетите на общественото осигуряване и на НЗОК. На брифинг от БСП вчера заявиха, че са притеснени около ситуацията с най-важния закон в страната, затова отправиха покана към всички парламентарните групи в 48-ото Народно събрание между първо и второ четене да разговарят какви промени ще сложат на масата, така че да гарантират финансова стабилност и спокойствие на хората. 

"Този закон замразява доходите при повишаващи се цени. За нас това е недопустимо, защото води до обедняване. Същевременно се предвиждат разходи за самолети. Не може в тежката икономическа криза, бедността и страха на хората от цени и студ, парите да отиват за нови самолети", посочи днес Нинова. 

По думите й тепърва предстоят разговори за съставяне на правителство и връчване на мандати, но няма време за бюджета

"Хората чакат реални решения за живота си - да знаят ще има ли енергийни помощи, ще се увеличат ли заплатите, ще има ли майчински, ще се увеличат ли детските", допълни тя.