Тя е убедена, че служебното правителство ще има реваншизъм към БСП
Остри критики на Корнелия Нинова към президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство.

"По коментарите на журналисти, политолози и анализатори, виждам какво е най-отличителното за правителството. Заглавията са "Анти-БСП" и "Анти-Нинова" правителство. Очевидно правителството ще бъде реваншистко към БСП, ще се използва кампанията, за да бъде злепоставяна БСП, за да се измислят и представят пред обществото компромати срещу БСП", коментира Нинова при смяната на властта в министерството на икономиката. Тя предаде поста на Никола Стоянов, който уволни от борда на директорите на "ВМЗ Сопот".

Ексшефове от ВМЗ-Сопот: Устно ни наредиха дестинацията да се замени, без да се споменава Украйна

"Както виждате на мен президентът е обърнал специално внимание. Не знам с какво съм заслужила цялото правителство да бъде наречено "Анти Нинова". Специално внимание, имам предвид г-н Стоянов. Аз специално съм удостоена с тази чест да бъда сменена от човек, когото съм уволнила. Можеше президентът да прояви повече въображение, да назначи например г-н Михайлов от Кинтекс, срещу него поне има две дела, срещу г-н Стоянов има само проверка", иронична беше лидерът на БСП.

Корнелия Нинова подчерта отново, че по темата за износ на оръжия са се изговорили много лъжи и манипулации. "Надявам се г-н Стоянов да види истината и да опровергае всички тези твърдения. Ще търгува ли новото ръководство на министерството или президентът Радев през служебния кабинет с оръжия в Украйна през трети страни? И един патрон като излезе за Полша ще питам “Къде отива?“, “Имате ли гаранции, че не отива в Украйна?“, “Имате ли гаранции, че няма офшорни фирми и не се взимат комисионни?“, зарече се тя.

Приел-предал: Служебните министри поемат властта от предшествениците си (ОБЗОР)

Нинова отново коментира, че Румен Радев е предал партията, която два пъти го е издигнала за държавен глава.

"Както казва мъдрият български народ - всяко зло за добро. С действията си за 1 час президентът свърши нещо, което аз не можах за 1 година - отвори очите на българските социалисти. Че два пъти употреби БСП, за да стане президент и два пъти ги предаде. Сега поне съм спокойна за партията, че знае за какво става дума", заключи тя.