Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Корнелия Нинова
95238
Корнелия Нинова
  • Корнелия Нинова
Днешното решение на Димитър Главчев беше неизбежно и правилно. Това заяви в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от групата по повод на оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Димитър Главчев подаде оставка като председател на НС
 
По думите на Нинова решението на Главчев е и „горчив урок за цялата политическа класа, и най-вече за управляващото мнозинство“.

„Урок за това, че е нормално в правовата държава да има управляващи и опозиция, че е нормално да бъдем на различно мнение, защото представляваме различни групи от българското общество, че е нормално да има свобода на словото и взаимно уважение на различните позиции“, коментира още Нинова.
 
Краят на председателството на Димитър Главчев е и възможност за ново начало“, смята Нинова.

„То е тест за политическа зрялост, дали сме готови да поставим ново начало на парламентаризма, дали сме готови да възстановим конституционни принципи - че върховният орган на управление е парламентът и изпълнителната власт се излъчва от този парламент и се контролира от този парламент“, каза Нинова.

Скандал в парламента: Главчев изгони Корнелия Нинова
 
Корнелия Нинова изрази надежда управляващи и опозиция да прекратят досегашния стил на работа на парламента.
 
БСП не иска да събаря държавата, а да възстанови принципите на правовата държава, на Конституцията и държавността, посочи Нинова. Според нея с днешното решение печели правовият ред и демокрацията.

БСП започва разговори за вот на недоверие към кабинета "Борисов 3"

"Ние от "БСП за България" ще бъдем гарант за това и най-вече българските граждани да се чувстват свободни, да имат мнение, да го отстояват и да се борят за своите позиции. Вярвам, че ние, като политическа класа, ще сложим началото на това, ще променим тона и ще издигнем парламентаризма във висша форма на управление на Република България", завърши изказването си Нинова.