Николов: Нямам нищо общо със злоупотребите в „Топлофикация”
Николов: Нямам нищо общо със злоупотребите в „Топлофикация” / netinfo

Бившият председател на Столичния общински съвет /СОС/ Антоан Николов заявява в изявление до медиите, че няма нищо общо със злоупотребите в "Топлофикация” - София. Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство срещу Николов за лъжесвидетелстване по делото "Топлофикация".

В писмото си до медиите Николов казва, че е давал обяснение в прокуратурата по делото. Показан му бил официален плик за кореспонденция с логото на Столичния общински съвет, на който пишело „За Валентин Димитров от Антоан Николов”. С различен химикал и странен почерк върху плика е имало цифри и други драсканици.

На този плик Николов не разпознал своя почерк и го е заявил. Пликове за кореспонденция на СОС през периода на моето председателство по всякакви поводи са стотици, са изпращани на различни лица на държавни, общински дружества, учреждения – това е част от обичайната кореспонденция на кабинета на председателя, без значение кой е той.

В изявлението Николов заявява, че съвестта му е чиста и няма нищо общо със злоупотребите в дружеството. Надявам се името ми да не бъде използвано, за да бъдат скрити истинските виновници, завява Николов.

Оказвал съм и ще оказвам пълно съдействие на правозащитните органи – като дипломиран юрист с оформено правосъзнание съм напълно наясно какво означава лъжесвидетелстване, за да си го позволя. Допускам, че е възможна грешка при направената експертиза, при последвалата разгласа. Ще ми се да продължа да вярвам в безпристрастността и професионализма на екипа, който работи по случая, се казва още в писмото на Антоан Николов.