/ БГНЕС
Николай Събев положи клетва като народен представител от ПГ "Продължаваме Промяната". Преди това депутатите приеха седмичната си програма.
Дневният ред предвижда днес парламентът да изслуша министъра на културата в служебното правителство Велислав Минеков във връзка с казуса с вестник "Труд" и действията на изпълнителната власт.

В програмата е и решение за избиране на Временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.
Утре заседанието да започне от 11.00 часа, а не в 9.00 часа, тъй като иначе ще се получи голямо прекъсване между първата точка и блицконтролът в 12.00 часа, обясни председателят на Народното събрание Никола Минчев. Решението е било обсъждано на Председателски съвет тази сутрин и е прието с 206 гласа "за", четири "против" и девет "въздържали се".

Утре депутатите ще обсъдят проект на решение за приемане на правила за дистанционно участие в заседанията на Народното събрание на народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19. От 12.00 часа ще започне блицконтрол с участието на министър-председателя и вицепремиерите.

В петък е предвиден редовен парламентарен контрол от 9.00 часа.
БТА