/ БТА
Николай Хаджигенов бе избран за председател на сдружението "Ние идваме", съобщиха от сдружението.

Оттам отбелязват, че сдружението е било учредено на 2 септември, като посочват, че тази дата е важна за хората, искащи модерна и свободна България. В основата му са хора от протестите, научните среди и бизнеса, сред които Николай Хаджигенов, Арман Бабикян, Мария Капон, Антонела Понева, Биляна Алабачка - мениджър в голяма международна компания, Огнян Спасов - председател на Стопанската камара във Варна, Антоанета Бойчева, Теодор Ангелов, Георги Табаков - председател на Български икономически форум, Асен Атанасов - бивш ректор на ТУ-Варна, Виктор Лилов и други, информират от сдружението.

Хаджигенов и Бабикян регистрират „Ние идваме“ като сдружение с нестопанска цел

"Предприемаме действие, което закъсня с една година, но си даваме сметка, че без този ход и събиране на хората, които желаят промяна, трудно ще продължим напред в постигане на общите ни цели. Сега вече "Ние идваме!", е заявил по време на учредяването избраният за председател Николай Хаджигенов.

Някои от целите, които сдружението си поставя са утвърждаване на върховенството на правото, демокрацията и свободата в обществото.

Организацията ще работи за ефективна правосъдна реформа и си поставя за цел да бъде коректив на порочни управленски практики. Ще работи и за насърчаване на модерното образование, електронното управление и развиването на икономика, базирана на знанието.

До този момент са получени около 400 молби за членство от България и чужбина.
БТА