Необитаема къща горя в центъра на София, пожарникар пострада
Необитаема къща горя в центъра на София, пожарникар пострада / снимка: Sofia Photo Agency, Kaмелия Атанасова

Пожар възникна в стара къща в центъра на столицата, съобщиха за Дарик от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. Сградата е била необитаема.

Сигналът за огъня в двуетажната постройка на улица „Ивайло” 25 в София е подаден в пожарната в 11.08 часа. По първоначална информация на МВР къщата е необитаема. Запалил се е покривът на сградата, с големина между 80 и 100 квадратни метра, обясниха от МВР. Оттам увериха, че няма загинали и пострадали хора.

На място са изпратени 3 противопожарни коли, които са локализирали огъня и около обяд е бил загасен. Собствениците на къщата са разпитани от полицията. Все още се изясняват причините за пожара, към момента няма данни за умишлен палеж на сградата.

Пострадал е един от пожарникарите, които са гасили огъня на улица „Ивайло”, съобщиха още от МВР. Инцидентът е причинен от паднала керемида върху каската на огнебореца. Според информацията на МВР нараняването не е тежко и няма опасност за живота му. Пожарникарят е откаран за преглед в института са спешна помощ „Пирогов”, но все още не е ясно дали ще бъде настанен в МВР болница. Пожарът в двуетажната сграда вече е загасен и няма опасност за другите огнеборци, обясниха от МВР.