Необходим е нов главен съдебен инспектор, настоява Зинаида Златанова
Необходим е нов главен съдебен инспектор, настоява Зинаида Златанова / снимка: БГНЕС, архив
Необходим е нов главен съдебен инспектор, настоява Зинаида Златанова
67655
Необходим е нов главен съдебен инспектор, настоява Зинаида Златанова
  • Необходим е нов главен съдебен инспектор, настоява Зинаида Златанова

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова заяви, че очаква парламентът да избере нов главен съдебен секретар. Златанова коментира и подадената оставка на главния инспектор на Инспектората на Висшия съдебен съвет Ана Караиванова като обясни, че това е лично решение и няма нищо скандално в него.

„Не мисля, че това действие се нуждае от коментар. Това е лично решение на Ана Караиванова да подаде оставка. Знаете, че нейния мандат е изтекъл. Така че няма нищо необичайно и странно в това. Караиванова, тя е много опитен юрист, известен магистрат, изключителен специалист и човек, който много го е грижа за съдебната система”, заяви министърът.

„Очевидно това е знак, че имаме нужда от нов съдебен инспектор, който да бъде избран от Народното събрание, и е крайно наложително. Аз вече имах повод да кажа, че след като е възможно да намерим мнозинство за такова действие тип мораториума по договора за присъединяване, не виждам никаква пречка да се намери мнозинство по една полезна тема, каквато е главен съдебен инспектор”, заяви още Златанова.