/ БГНЕС
Депутатите Александър Ненков от ГЕРБ и Георги Свиленски влязоха в словесен двубой в ефира на NOVA. Днес в Народното събрание депутатите заседават по инициатива на БСП.

Според дневния ред парламентът първо трябва да гласува искане за нова актуализация на държавния бюджет заради кризата с COVID-19 и парите, които кабинетът отпуска за борба с заразата.

И още - опозицията настоява - премиерът Бойко Борисов да отиде в Народното събрание, заедно с вътрешния министър Христо Терзийски заради насилието над журналисти, протестиращи и партийни активисти по време на Националната конференция на ГЕРБ.

„Мотивите ни за извънредно заседание са много ясни: всички разходи, които прави правителството извън тези, които са приети от Народното събрание, трябва да бъдат приети с актуализация на бюджета“ започна Свиленски, който призова министър-председателя да се яви пред депутатите.

„Управляващите не могат да хвърлят пари безразборно. С това няма да се спаси властта. По-големият кошмар за г-н Борисов от това да подаде оставка, е да дойде в българския парламент, продължи социалистът.

Александър Ненков пък контраатакува и заяви, че бюджетът е актуализиран през април.

„Април месец сме актуализирали бюджета. Всички средства са предвидени в тази актуализация и в излишъка. Опитваме се да покрием всички уязвими групи от българския народ. Не сме теглили заем. Този който определя българския бюджет е Министерски съвет, а не Парламента, заяви депутатът от ГЕРБ.
„От БСП искат служебен кабинет, но той ще е изцяло безконтролен, каза още Ненков и добави, че от столетницата нямат актуализиран и утвърден бюджет в собствената си партия, а искат това да правят за държавата, каза още той.
„Не е време за оставка, категоричен бе той.
nova.bg