Недоволство заради изсичане на дървета в край Черноморец.

В социалните мрежи се появиха клипове и снимки, в които местни хора и гости на Черноморец изразяват възмущението си от нарязаните огромни дървета на метри от началото на плажната ивица, предава NOVA.

„Снимки на сечта започнаха да излизат в социалните мрежи още от миналата година. Най-потресаващите кадри обаче са от тази година”, заяви Джули, която е жител на Черноморец.

Теренът вероятно е частен и според непотвърдена информация, част от дърветата са били повалени от скорошните бури в района. „Бурята не е нарязала дърветата на метровки. Има и дървета, които вече са били изрязани.

Предполагаме, че става въпрос за разчистване на място за повече каравани, но това не е редно”, посочи журналистът Екатерина Капрова, която също живее в Черноморец.

От регионалната екоинспекция извършват проверка по случая. Окръжна прокуратура-Бургас и разпореди проверка за незаконна сеч.

Тя трябва да бъде извършена съвместно от служители на компетентните органи - РИОСВ и Община Созопол. В хода на проверката следва да бъдат установени характерът на извършеното, има ли съответни разрешителни за осъщественото. Ще бъде изискана и цялата документация по случая.

Проверката трябва да бъде извършена в срок от три дни. Наред с гореизложеното, Окръжна прокуратура е възложила на Районната прокуратура в града да извърши проверка за осъществен състав на престъпление по чл.235, ал.1 от НК, каквито данни съществуват в журналистическите материали. 
nova.bg