Не е важно кой кого е записвал, а че това изобщо се случва, заяви Антония Първанова
Не е важно кой кого е записвал, а че това изобщо се случва, заяви Антония Първанова / снимка: DarikNews.bg, архив

На 7 май комисията по Граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в европейския парламент ще обсъжда на свое заседание скандалите с подслушванията, които разтърсиха България в последните седмици. Това обяви на среща в Стара Загора българския евродепутат Антония Първанова.

Според Антония Първанова развитието от последните дни допълнително ще утежнят ситуацията за страната ни и ще засилят скептицизма сред евродепутатите, че въпросът трябва да бъде оставен за решаване единствено на българската страна.

„Лошото по-нататък за България е, че няма да се сбъднат очакванията за сваляне на мониторинговия процес. Второто лошо нещо е, че въпросът за Шенген се развива в негативен план за страната ни и най-лошото е, че започват да се чуват гласове в ЕП за това, че трябва да се извърши промяна на Лисабонския договор и освен замразяването на членство, като най-тежка стъпка за дисциплинаране на страна, която се отклонява от европейското право и принципи, е да се въведе и механизъм на излизане от ЕС", каза още Първанова.

„Фокусирането върху версиите за появата на тези записи отклонява вниманието от това, което се говори в записите. Не е важно кой кого е записвал, а че това изобщо се случва. Трябваше да се вземат мерки още преди две години", категорична бе Антония Първанова