/ БГНЕС
За заместник-министър на труда и социалната политика е назначен Николай Найденов, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Николай Найденов притежава магистърски степени по международни отношения и по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Близо седем години е работил в Министерството на труда и социалната политика, като е заемал експертни и ръководни длъжности, свързани с дейностите по линия на международните отношения и международноправните въпроси от компетентността на министерството. Избран е за заместник-председател на правителствения комитет по Европейската социална харта към Съвета на Европа. 

Назначени са трима заместник-министри

Притежава 15 години юридически стаж, придобит както като адвокат, така и на ръководни длъжности в администрацията на Висшия съдебен съвет и на Комисията за противодействия на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. Притежава опит и като ръководител на звеното за управление на проекти към администрацията на Министерския съвет. 

Припомняме, че в последния работен ден на служебното правителство с премиер Гълъб Донев от постовете си бяха освободени всички заместник-министри. След встъпването в длъжност на новоизбрания редовен кабинет местата на заместник-министрите се попълват поетапно с нови назначения. 
Иван Лазаров, БТА