Тома Биков
Тома Биков / БГНЕС
Тезата, че съставът на предлагания кабинет е сравнително добър и България има нужда от редовно правителство, е подкрепена от нас. Но това, че кандидатът е на ГЕРБ-СДС, е единственият ви аргумент. Вие отхвърляте каквато и да е подкрепа на ГЕРБ-СДС във втория и третия мандат, обърна се Тома Биков към Корнелия Нинова заради думите ѝ, че БСП няма да подкрепи правителство с първия мандат с кандидат за премиер проф. Николай Габровски.

Нинова
БГНЕС

Ние няма да дадем подкрепа на никого, ако тя не бъде поискана публично със серия от аргументи. Много тежко поискайте подкрепата, защото иначе няма да получите нищо“, категоричен е депутатът от ГЕРБ-СДС. 

Нинова: Виждам възможност за кабинет не в първия, а във втория и третия мандат

„Г-н Биков, кой каквито ще етикети да лепи на БСП, вие казахте, че „Продължаваме промяната“ ни нарекоха статукво, други ни нарекоха „хартиена коалиция“, най-важно е как ще ни оценяват хората и днес те очакват решения за тях и за това какви решения ще вземем“, каза Нинова в отговор на думите на Тома Биков. Лидерът на левицата призова за разум, национално отговорно поведение и борба с корупцията, съобщи БГНЕС.