/ БГНЕС
Няма да подкрепим правителство, предложено от ГЕРБ с кандидат за премиер Габровски. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на обсъждането на проектокабинета "Габровски".

Проф. Николай Габровски: Нека любовта към България днес надделее

"Това решение е принципно. От 6 години водим борба за промяна на модела на ГЕРБ. Продължаваме да се борим с паралелната държава", добави Нинова. "Тя представлява неуважение към институциите и разделението на властите, ръст на бедността и на неравенството, кражби и корупция, и липса на справедливост, тя няма цвят, уважаеми народни представители, тя може да е присъща на всяка партия и на всяко правителство", аргументира се Нинова.

„Дали просто този модел на управление не се приспособява към всяка нова власт към всеки силен на деня“, подчерта тя.

Освен пред множество кризи сме изправени пред загуба на парламентарната демокрация, смята лидерът на левицата и посочи икономическата, енергийната, социалната и демографската кризи.

Парламентът започна обсъждането на проектокабинета „Габровски“

"Даваме си сметка колко голяма е отговорността да бъде съставено правителство и този парламент да работи", отбеляза Нинова, като посочи, че има две задачи и две възможности – „първата, да продължим борбата с модела на управление „паралелна държава“, втората, да преведем България през кризите отговорно и с мисъл за хората“.

Лидерът на БСП добави, че тези възможности вижда не в първия, а във втория и в третия мандат и каза, че не приема думите, че само първият мандат представлява възможност за преодоляване на кризите.
БГНЕС