/ nova.bg
Собственикът на Ефбет разсъждава върху списък с поне 10 имена, които може да са организирали проследяването на магистрата
Поне 10 души от обкръжението на Васил Божков може да стоят зад нелегалното заснемане на прокурор Ангел Кънев от Спецпрокуратурата, чиито фотоси публикува в профила си избягалият в Дубай. Така смята собственикът на Ефбет и основен свидетел по едно от разследванията срещу бившия хазартен бос - Цветомир Найденов.

"Гледайки тези снимки и след вчерашната оставка на едно лице от хората на Черепа, реших да направя съвсем бегъл анализ кой от близките на Чери Баба може да е организирал “външно” на държавните служители - прокурори и данъчни", пита се Найденов в профила си в социалната мрежа.

Найденов разсъждава в профила си върху това кой е организаторът на следенето и незаконното заснемане на магистрата, като го обвързва с вчерашната оставка на висшия кадър в НАП, отговарял за контрола над хазартната дейност. Собственикът на Ефбет изрежда в съмненията си бившия шеф на ЦСБОП Славчо Марков, Явор Хайтов, който беше и зам.-министър на вътрешните работи, Александър Тумпаров, Боре Александров, бивш кадър на ГДБОП, наред с друг бивш от антимафиотите - Кирил Христосков.

В списъка на Найденов присъстват още бивш агент от НСС - Каню Канев, както и бивш БОИ на МВР - Боби Милушев. Към обичайните заподозрени от кръга, сочен за приближен на Божков, се прибавя и бившият служител на СОБТ Веселин Балтов. Има и две имена, които Найденов свързва с "уличната организирана престъпност" - Мишо Иванов и Жоро Тениса.

"Тези хора, заедно и поотделно, могат да ти спретнат такива компромати и подстави ( снимки, чекмеджета, чатове...), че ще се погнусиш от себе си. Тези пичове могат да ти изпратят всякакви служби на проверка, последователно, методично с фалшиви сигнали, че няма да можеш да правиш нищо друго, освен да се забатачиш от проверка на проверка и така бизнесът ти да спре", обобщава за изредените Цветомир Найденов.




По-рано бизнесменът обвини бившия заместник-министър на финансите Георги Кадиев за загубите от десетки милиони на Българския спортен тотализатор. Според него ексдепутатът от БСП е утвърдил такса от 15% от оборота, каквато няма никъде по света. По този начин е постлал пътя на монопола на укриващия се в Дубай Васил Божков върху наземния хазарт в България, смята бившият съдружник на Васил Божков.

"Няма нужда да се прави проверка, ето кои са фирмите и как са плащали: Държавното Тото - 15% от оборота. Национална Лотария, Ню Геймс, Евробет и Еврофутбол са плащали 20% от печалбата (приходи от залози минус изплатени печалби на участниците) - и четирите фирми са на Васил Крумов Божков. Такова чудо за облагане на наземни залози (НЕ ОНЛАЙН) в Закона за хазарта няма описано в нито един член", написа Найденов в профила си във Фейсбук.

"Георги Кадиев е виновник за глупавата такса 15% на оборота - такава такса няма в нито една държава на тази планета! - загубите на Тотото и бетонирането на монопола на Черепа тръгнаха от тази тъпотия с неразумно високата такса!!! Държавното Тото единствено е плащало, както е по закон, може би това е една от причините за 5 години да е десетки милиони на ЗАГУБА! П.С. Обвиняемият Васил Божков (18-те звездички) твърди, че бил давал някакви подкупи за “СПОКОЙСТВИЕ“ да му върви схемата с ниското плащане. За тези подкупи никой от съдружниците му не знае и не е участвал. Нали се сещате, че Черепа е всичко друго, но не и Добрият Самарянин, че с неговите 51% да плати 200 милиона “Такса Спокойствие” от името и на останалите 49%?!", категоричен е още Найденов.