/ БГНЕС
Наградени са два проекта на МВР в конкурса за добри практики в държавната администрация, който се организира от Института по публична администрация към Министерския съвет всяка година, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В категория "Технологични решения" на второ място е отличена Дирекция "Комуникационни и информационни системи"/ДКИС/ за практиката "Интегриране на системите за сигурност на МВР чрез използване на информацията от Интегрираната информационна система за сигурност (ИАСС) и Интегрираната система за управление на структурите с компетенции по предотвратяване и/или овладяване на кризи от различен характер".

“Да направим добро" беше мотото на коледното тържество с децата от детските полицейски управления (СНИМКИ)

Интегрирането на системите за сигурност включва използването на информация от три системи, системи за видеонаблюдение на МВР и Столична община и Географска информационна платформа на МВР.

Практиката е уникална за държавната администрация и разработена така, че може да намери приложение във всички общини в страната и изградените системи да обменят информация с ИАСС", посочи директорът на ДКИС Младен Петров при приемането на наградата.

Обявиха победителите в Националния конкурс за рисунка "Аз и Детското полицейско управление"

В категорията "Социална отговорност", също с втора награда, е отличен проектът "Остани чист, кажи НЕ на корупцията" на Дирекция "Вътрешна сигурност". Традиционните ни подходи са успешни и дават резултат за подобряване на средата, но не са достатъчни, необходими са иновативни методи, затова през последните две-три години потърсихме международния опит за надграждане на разследванията с нови форми за борба с корупцията и въздействие спрямо служителите на МВР, отбеляза директорът на "Вътрешна сигурност" Румен Ганев.

Според него най-ефективното лекарство срещу корупцията е превенцията. Проектът е спечелил и първо място като международна награда между 36 проекта в Европа пред декември т.г.