Четвъртокласничка от Завет е сред наградените в национален конкурс на МВР
Четвъртокласничка от Завет е сред наградените в национален конкурс на МВР / ОДМВР-Разград
Заместник-министърът на вътрешните работи поздрави участниците в Националния конкурс за рисунка "Аз и Детското полицейско управление", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера бяха обявени 13-те победителите в Националния конкурс за рисунка "Аз и Детското полицейско управление". В него се включиха общо 87 ученици със свои творби, а отличените получиха наградите си на церемония, състояла се в Националния дворец на децата. На нея са присъствали зам.-министрите на вътрешните работи и на образованието и науката Милко Бернер и Петър Николов, главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски и Ваня Кастрева, началник на РУО София-град.

Всички творби, които са изпратени ще бъдат изложени и продадени на годишната церемония "Полицай на годината", а събраните средства ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Големите награди в конкурса са за Калина Траянова от гр. Каварна и за Владимир Димитров от с. Оризари, обл. Пловдив.

Програмата "Детско полицейско управление" (ДПУ) се реализира от 2016 г. от служители на МВР.
 
пресцентър, МВР