На 32 години почина уважаваният гастроентеролог д-р Радислав Наков. От няколко години той страдаше от клетъчен лимфом, съобщи vesti.bg

Д-р Радислав Наков бе специалист гастроентеролог в София, експерт в областта на синдрома на раздразненото черво, функционалната диспепсия, възпалителните чревни заболявания (болест на Крон и улцерозен колит), чревната амилоидоза и чревната микробиота.

Тази година д-р Наков бе отличен с почетния знак на президента за постиженията си в областта на медицината. А само преди седмици ръководен от него екип, разработил български проект за гайдлайн, спечели грант на UEG - United European Gastroenterology.

През 2019 г. д-р Наков разказа във "Фейсбук", че му е отказано да стане асистент в Медицинския университет в София.

"Как не станах асистент, защото онкоболен няма място в Катедрата по гастроентерология на МУ-София. Казвам се Радислав Венциславов Наков на 30 години. Без доктор. В момента съм от другата страна. Пациент. Онкоболен. До скоро това беше просто диагноза, друга чужда съдба. Сега е моята", написа той. 

"Той не се примири с факта, че бе лишен от справедлив конкурс за асистентското място в катедрата по „Гастроентерология” в Медицинския университет в София, но успя да спечели своята морална битка в съда", пишат от medicalnews.bg (платформа от лекари за лекари, която доктор Наков създава и развива).

Редица лекари изказаха съболезнования. 


Екипът на DarikNews.bg изказва съболезнования на семейството на доктор Радислав Наков 
vesti.bg, medicalnews.bg