Мъж попадна в абсурдна въртележка заради британската си шофьорска книжка - купува си кола, регистрира я, а малко по-късно номерата му са свалени, съобщи NOVA.

Ищецът се завърнал от Великобритания със законно свидетелство за управление, след като то му е отнето, той си купил друг автомобил, пак го спрели и отново го заплашили, че ще му свалят номерат на колата. За да предотврати това, потърпевшият периодично ходи до Гърция и се връща.

Оказва се, че ”капанът щраква” за българите с британски шофьорски книжки след излизането на Великобритания от Европейския съюз. Всеки от тях има срок до 3 месеца да смени свидетелството си с българско, за да е правоспособен у нас. По закон обаче е нужна половин година уседналост, за да се издаде българска книжка.

"Полицай от Сливен ми каза, че ако не искам да я сменя, на 6 месеца трябва да излизам от страната и да се връщам обратно", разказва Мирослав Янков. На 29 юни номерата на автомобила му са свалени. Така Янков разбира, че всъщност трябва да излиза от страната на 3 месеца. 

"Сега не знам мога или не мога да шофирам, след като отново съм напуснал страната и съм се върнал обратно".