11 души са задържани за кражба на поне 4 автомобила. Колите са откраднати от Слънчев бряг, Пловдив и Стара Загора, съобщиха от МВР. 

"На 14 юли се проведе специализирана полицейска операция, насочена към противозаконното отнемане на моторни превозни средства. Операцията стартира в Пловдив, Стара Загора, Сливен и Бургас". Това съобщи пред журналисти на брифинг главен инспектор Свилен Трифонов, началник сектор "Престъпления, свързани с МПС" във връзка с проведена специализирана операция на територията на няколко областни дирекции - разкрита е схема за отнемане на леки автомобили и тяхното разкомплектоване.

"В хода на операцията, след незаконно отнемане на лек автомобил от Слънчев бряг, се пристъпи към задържане на лица, които го бяха укрили в обособено депо в близост до Сливен. На място бяха задържани 6 лица, които към момента разфасоват автомобили, които се намират в това депо", обясни Трифонов.

По думите му откраднатият лек автомобил от Слънчев бряг е бил намерен цял, като на място са били открити още 3 автомобила.

"Паралелно с това, в Слънчев бряг са задържани още 3 лица, в които е открита специализирана техника, с която е извършена кражбата. Общо до момента е установено, че в това депо са разглобени 4 автомобила. Задържани са и още 2 лица, които са отговаряли за логистиката", допълни Трифонов.

Той посочи, че съответните прокуратури са докладвани за престъпната група.

"Тази престъпна група действа на територията на страната от около месец. След разглобяването на автомобилите, частите се продават на пазара за части втора употреба", уточни Трифонов.

По думите му у физическите извършители на кражбите е намерено оборудване за сканиране на сигнал и отключване на коли.