/ БГНЕС
Разбиха организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Софийско, съобщиха от полицията.

МВР

Обискирани са шестима души, претърсени са четири жилища и шест коли. Иззети са документи за парични преводи и за автомобили, мобилни телефони, голямо количество златни накити, преносим компютър и флаш памет.

Две жени са задържани за трафик на хора с цел сексуална експлоатация

Установен е механизмът, по който е действала групата  - доминиращият метод „Ловърбой“. В тези случаи трафикантът успява да създаде емоционална връзка с бъдещата си жертва, за да се формира доверие и подчинение.

МВР

Участниците в престъпната схема използват физическо насилие, заплахи и психически тормоз. Набирането на жертвите се осъществява чрез лични познанства и запознанства в социалните мрежи. Те основно са от 18 до 35-годишна възраст. Според данните до момента експлоатацията е извършена на територията на ФР Германия, където в сайтове за запознанства са публикувани снимки и клипове на жертвите и цени за предлаганите сексуалните услуги.

Разбиха мрежа за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, има арестувани

Задържани са 6 души на 11 юли. Обвинени са 12 човека, двама са обявени за общодържавно издирване и предстои изготвяне на европейска заповед за арест. Петима са с постоянен арест.

МВР

Работата по случая продължава.

МВР