ГДБОП разби престъпна група за разпространение на наркотици в София, съобщиха от МВР.

МВР

Специализираната операция е реализирана на 26 юни . В резултат на извършени предварителни оперативни действия, в момент на покупко-продажба на наркотични вещества са задържани дилър и двама негови клиенти.

МВР

При обиск на място от тях са иззети различни количества наркотични вещества. Непосредствено след осъществената сделка са задържани и останалите шестима участници в престъпната схема, част от които осъждани и регистрирани за различни криминални прояви.

След гонка от Хасково до Ст. Загора: Хванаха двама мъже и жена с 9 кг хероин (СНИМКИ)

В рамките на операцията са осъществени 11 претърсвания и изземвания от жилищата и автомобили, ползвани от задържаните. Иззети са около 1765,49 грама коноп и 4384,25 грама таблетки, представляващи амфетаминови производни, електронни везни, приблизително 20 000 лв., мобилни телефони.

МВР

На 27 юни постановление на прокуратурата като обвиняеми са привлечени пет души, които са задържа за срок до 72 часа. Един от обвиняемите е привлечен към наказателна отговорност за това, че е ръководел организирана престъпна група, създадена да извлича облаги от продажбата на наркотични вещества.

МВР

МВР

Останалите четирима обвиняеми са привлечени за участие в организираната престъпна група. Трима от тях са обвинени и за това, че в изпълнение на решение на организираната престъпна група са държали наркотични вещества с цел разпространението им, като за един от обвиняемите престъплението включва и разпространение на наркотични вещества.

МВР

Разследването по случая продължава от ГДБОП под надзора на прокуратурата.