МВР отбелязва професионалния си празник
МВР отбелязва професионалния си празник / Sofia Photo Agency

За първа година традиционният парад за празника на Министерството на вътрешните работи ще бъде заменен с хепънинг. В 10 часа на площада пред паметника на Незнайния войн в София ще бъдат осветени 52 нови джипа за Гранична полиция, 12 нови противопожарни автомобила и техника на жандармерията.

Също в 10 часа в поделението на СПО в кв. “Бенковски” в столицата деца и ученици ще могат да наблюдават демонстрации с коне, служебни кучета и моторите на полицаите от подразделението.

От 10,30 часа в градинката пред Народния театър започва хепънинг с участието на Видинската Филхармония, Духовия оркестър на Академията на МВР, както и детско тържество по безопасност на движението.

Във всичките девет РПУ на Столична дирекция „Полиция”ще има дни на отворените врати с възможност за посещаване на дежурните стаи и работата в тях. Началниците на сектори на криминалната и охранителната полиция ще бъдат на разположение на гражданите за въпроси и разговори по различни проблеми на охраната и престъпността в района.