МВР няма информация Борисов да е свързан с убийства
МВР няма информация Борисов да е свързан с убийства / netinfo

В българските служби няма информация бившият главен секретар на МВР и сега кмет на София Бойко Борисов да е свързан с почти 30 неразкрити убийства в страната, съобщи министърът на вътрешните работи Румен Петков по повод материал в американско издание, в което се съобщава, че Бойко Борисов е близък с босове от престъпния свят и е свързан с 30 неразкрити убийства в България.

Според вътрешния министър е несериозно да се твърди, че Борисов е оказвал натиск за неразкриването на някои от тези убийства.

Министърът заяви, че е разтревожен и притеснен от публикуваното в американските медии, защото не ставало дума само за Бойко Борисов, а се хвърляло и сянка върху България. Такива твърдения, неподплатени с информация от службите в България и Америка, са притеснители, заяви още Румен Петков.

Според него столичният кмет трябва да бъде достатъчно ясен по случая пред обществото в България, а при необходимост и пред западните партньори на България. Вътрешният министър добави, че е абсолютно несериозно да се твърди и че подобен доклад е изготвен от някои среди в БСП.

Румен Петков каза още, че не може да определи дали материалът за Бойко Борисов е поръчан, но заяви, че изданието, публикувало статията, е достатъчно сериозно. Вътрешният министър заяви още, че според него подобен доклад е притеснителен, тъй като е адресиран до всички американски конгресмени и това хвърля сянка върху България.