/ БТА
Към настоящия момент в Министерство на вътрешните работи са получени 130 сигнала, извършени са над 100 проверки и по 46 от тях са образувани досъдебни производства, изготвени са 471 предупредителни протокола, това заяви на специален брифинг пред медиите вътрешният министър Атанас Илков по повод актуалните данни за резултатите от действията, предприети от МВР срещу престъпления, свързани с политическите права на гражданите.

Той посочи, че до момента е имало над 100 операции на МВР и днес такава акция има в пет области.

Относно сигналите, съдържащи 200 лица, които, според подателя, участват в купуването и продаването на гласове, силовият министър съобщи: "Сигналите, които дойдоха с изписани 200 лица в тях, това са лица, които участват в купуването и продаването на гласове. Лицата, които фигурират в този списък, са разпределени по области и за всяко едно се извършват проверки. Ние и преди това бяхме започнали проверки заедно с прокуратурата, свързани с тях. Не трябва да има никакво съмнение, свързано с разследването на тези сигнали", категоричен бе Илков и допълни: "За нас е по-важно да откриваме нови лица. Насочили сме голяма част от нашите усилия в тази посока. Действията ни с ДАНС и Прокуратурата са изключително добри", каза още вътрешният министър.

"МВР работи за честни и прозрачни избори. Всеки един сигнал се проверява, независимо кой е неговият адресат", допълни Илков и подчерта, че всяко действие на МВР е съгласувано с прокуратурата и ведомството има изключително добро взаимодействие с Държавна агенция „Национална сигурност“.

Очаквайте подробности!