/ БГНЕС
В сряда МВР ще направи брифинг, с който да сложи край на спекулациите около тежкото престъпление в Нови Искър. Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, който се проведе при президент Румен Радев.
 
Необходимо е усъвършенстване на модела за борба с престъпността, смята президентът

Министърът посочи, че до момента има 95 експертизи, които доказват кой е убиецът. "Има около 95 експертизи, не са готови всичките, но основните, на които се обосновава нашето заключение, че това е убиецът, са готови. Всичко това ще бъде казано", каза министърът. "С прокуратурата ще направим брифинг с информация, с главния секретар на МВР и други експерти, които да сложат край на спекулациите по случая с доказателствата, които са безспорни в момента", заяви той.

"По телевизията се наслушахме на спекулации във връзка с убийствата. Благодаря на медиите, които допуснахме много близо, може би минахме границата, но това няма значение. Обществеността беше информирана, притеснението беше общо", посочи Валентин Радев.

"През 2016 г. 85% са разкрити престъпления свързани с убийства. През 2017 г. - 100%", подчерта министърът.
 
Шестте денонощия разследване на шесторното убийство в Нови Искър

"Работим активно и по отвличанията, и по разбиване на банкоматите. По вчерашният случай с убития бизнесмен правим всичко възможно да разкрием какво е станало. Работим по всички версии. Първата е че работим по неговия бизнес и личен живот", поясни министър Радев.
 
"Всичко по случая с Петър Христов ни тревожи, особено в началото на председателството. Случаят е емблематичен", коментира Радев като добави, че Петър Христов е бил известен бизнесмен, уважаван човек.
 
След убийството на Петър Христов: Световни агенции с унищожителни коментари за България

"Имаме и нова информация от граждани, които го познават. Правим всичко възможно да бъде разкрито как е станало, всички събрани доказателства се обсъждат", заяви той.
 
"За нас е важно, че има убийство, без значение на кой човек е. Това е човек, убит показно в центъра на София и това ни притеснява", подчерта министър Радев. "Хубавата новина е, че и съдът работи с нас. Има ефективни присъди", коментира още той.
БГНЕС