От Министерството на външните работи (МВнР) у нас публикуваха позиция на официалната си интернет страница във връзка с падналите ракети руско производство на територията на Полша и двамата загинали в следствие на експлозиите вчера. 

Снощи Министерството на външните работи на Полша потвърди, че в източната част на страната е паднала ракета руско производство.

В позицията си Министерството на външните работи у нас пише, че изразява изключително безпокойство от вчерашните експлозии на полска територия, довели до две жертви. Оттам съобщават, че са в близък контакт и консултации със съюзниците в НАТО и партньорите от ЕС, като следят отблизо ситуацията.

Донев ще свика Съвета по сигурността заради инцидента в Полша

"Подчертаваме пълната си солидарност с Полша и полския народ. Изразяваме съболезнования за семействата на жертвите. Очакваме изясняването на всички факти и обстоятелства около инцидента на полска територия", пишат от МВнР в позицията си. 

От ведомството пишат още, че осъждат остро "варварските ракетни атаки, извършени вчера от Русия срещу украински градове и цивилна инфраструктура". Русия трябва незабавно да прекрати военната си агресия срещу Украйна. Изразяваме нашите съболезнования към украинския народ, се казва в текста.

След инцидента в Полша: Две комисии в парламента се събират на извънредно заседание

В този момент от ключова важност е запазването на единството на съюзниците и партньорите в НАТО и в ЕС и твърдата ни подкрепа за Украйна и украинския народ пред лицето на продължаващата руска агресия, пишат още от МВнР в позицията си.
БТА, МВнР