Мръсни ръце натровиха пациенти в болница
Мръсни ръце натровиха пациенти в болница / netinfo

Микроорганизми, дошли от фекално замърсяване, са причината за хранителното отравяне на 23-мата пациенти от различни отделения в многопрофилната болница "Свети Пантелеймон" в Пловдив. Замърсяването на продуктите, използвани при приготвянето на храната за болницата, се е получило след обработването им с мръсни ръце. Това е категоричната оценка на специалистите, след извършен анализ на храните на фирмата – доставчик “Експрес –парти” и проверка на обектите, където тя приготвя храната.

Остава да се уточни вида на коли-формите, причинили отравянето. Издадена е заповед за спирането на единия от обектите на “Експрес –парти”, където е приготвена храната за болницата. Фирмата държи не един обект, а в някои от тях се приготвя и храната за детска кухня в Пловдив. Всичките други обекти на фирмата също се проверяват.

23-ма пациенти и двама санитари от различни отделения на МБАЛ "Свети Пантелеймон" в Пловдив получиха хранително отравяне на 23 срещу 24 март. Всичките те са се оплакали от разстройство и болки в корема, информираха от болницата.

Почти всички пациенти вече са изписани и са в добро физическо състояние.