През нощта времето ще бъде ясно. Съботната сутрин ще бъде студена, в много райони времето ще бъде почти тихо. Минималните температури между 3° и 8°, в София - 2°-3°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. В отделни котловини в западната половина от страната сутрешните температури ще са и по-ниски, там има условия за слана.

В събота ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, средна и висока. Ще духа слаб вятър от запад, който по-късно през деня ще се ориентира от юг и с него температурите ще започнат да се повишават, максималните ще са между 18° и 23°, в София - 20°
  
По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще придобие южна компонента. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е от 15° на места по северното, до 21° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
  
В планините ще е предимно слънчево. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Температурите ще се повишават и максималната на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 6°.

В неделя ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, средна и висока.

В понеделник в крайните северозападни райони ще има значителна облачност и валежи от дъжд, а над останалата част от страната ще има разкъсана средна и висока облачност. Вятърът от юг-югозапад ще се усили до умерен. Температурите ще се повишат още и в понеделник минималните ще са между 7° и 12°, а максималните - между 24° и 29°
НИМХ, БТА