МОН публикува верните отговори на държавните зрелостни изпити по общообразователни предмети и от матурата по математика за малките ученици.

Отговорите на матурите по общообразователни предмети могат да бъдат открити в сайта на МОН в рубрика „Общо образование“  - Държавни зрелостни изпити.

Отговорите на националното външно оценяване за 4 клас (математика) са в „Общо образование“ -  Национално външно оценяване (НВО) за 4 клас. 

260 зрелостници се явиха на днешната матура по избор по география и икономика от общообразователна подготовка. Те трябваше да формулират теза с аргументи на базата на кратък текст за предизвикателствата пред производството на енергия в нашата страна, която е зависима от внос на суровини, има необходимост от повишаване на енергийната ефективност и намаляване на замърсяването на околната среда. Бяха предоставени и статистически данни за инсталираните мощности в България.
 
В изпита бяха включени 20 задачи с избираем отговор, 10 - със свободен отговор и 2 - за локализиране на географски обекти.

Над 500 дванадесетокласници избраха допълнителна матура по английски език в четири различни нива. Задачите за нива А2, В1, В1.1 изискваха писане на имейл и описателен текст по опорни точки. За ниво В2.1 зрелостниците трябваше да напишат официално писмо и есе по три опорни точки. 

В 14:00 часа започнаха и допълнителните държавни зрелостни изпити по седем редки езика, география и икономика и английски език, изучавани като профилиращи предмети.

Матурите по желание ще продължат до 1 юни.

Четвъртокласниците днес се явиха на матура по математика. Той съдържа 25 задачи, 18 от които са с избираем отговор.