Митьо Очите: По мен е стреляно от 3-4 места
Митьо Очите: По мен е стреляно от 3-4 места / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, споделя, че дълго време след стрелбата е бил в състояние, в което човек не осъзнава много неща и чак сега започнали да му се връщат някои спомени. Сега осъзнава малко по малко, че, както се казва, живее втори живот, разказва той в интервю за „24 часа".

Желязков бе ранен при стрелбата в заведение в "Слънчев бряг" на 8 юни. В гангстерския екшън бе убит гардът му Александър Алексиев.

Адвокатите на Митьо Очите: Стрелбата е била чиста екзекуция

„Видях кой стреля по мен отстрани. Но по мен е стреляно от 3-4 места. В мен е имало куршуми от 3 оръжия. 13 патрона. И един по крака. Тези от рикошетите не ги броя. Един от куршумите е пробил жилетката и беше леко влязъл, аз го измъкнах направо", казва Митьо Очите.

За куршума, който е останал в Желязков, лекарите преценили, че няма да създава проблеми. „Калцирал се е. Минал е на 2,5 мм от сънната артерия и се е забил във второто ми ребро", казва той.

Митьо Очите проговори за първи път 3 месеца след стрелбата в Слънчев бряг

„Ако сега кажа, че съм добре - няма да е вярно. Не съм", заявява Желязков и допълва, че не се оплаква.

Той твърди, че не познава Божидар Кузманов или другите, които са били в заведението, от преди. Бил чувал за тях.

Колкото до версиите за случилото се, Митьо Очите споделя своята: „Моята версия е, че отидохме да хапнем, имахме запазена маса. Влязохме вътре и... Не сме били въоръжени, цялата работа е за 25 секунди".

Вярвам в правосъдието, казва в заключение Митьо Очите.