/ Агенция
Задържаните 10 034 грама изделията са изработени от злато на стойност 481 000 лева
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 10 034 грама златни бижутерски изделия, укрити в шест хладилни чанти. Чантите са били поставени на различни места между личен багаж в салона на микробус с пътници, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".    

Агенция

На 30 ноември, митническите служители селектират за щателна митническа проверка в района на ГКПП "Дунав мост" - Видин напускащ страната пътнически автомобил „Мерцедес Спринтер“ с унгарска регистрация, който е пътувал от Гърция. Шофьорът и пътуващите в микробуса трима пътници, всички унгарски граждани, са заявили, че не пренасят нищо за деклариране.

Митничари иззеха златни накити за близо 100 хил. лв. на "Капитан Андреево"

При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват на различни места между личния багаж на пътниците в салона на микробуса 6 хладилни чанти с храна и напитки, за които установяват, че изолацията им е премахната.

Агенция

След изваждане на вътрешните контейнери на чантите,  митническите служители откриват на дъното на външните контейнери под листове хартия- пликове с бижутерски изделия от жълт метал. От всяка от хладилните чанти са извадени между 1276 и 2080 грама накити с общо тегло 10 034 грама. Шофьорът на микробуса е заявил, че всички бижутерски изделия в хладилните чанти са негова собственост.

Агенция

Според  резултатите от извършената експертиза, задържаните 10 034 грама изделията са изработени от злато с обща стойност 481 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство,  което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура-Видин.