Митничари и полиция разкриха фабрика за нелегално производство на алкохол
Митничари и полиция разкриха фабрика за нелегално производство на алкохол / netinfo

9 тона дестилат бяха открити в склад за нелегално производство на алкохол  в община Самоков. Успешната операция по пресичането на контрабанда и незаконно производство на акцизни стоки бе осъществена в резултат на доброто сътрудничество между полицията и Агенция „Митници".

Митнически служители на Дирекция "Оперативен и митнически акцизен контрол" установили след проверка, че товарен автомобил "Темпо Травелър", шофиран от Ц.И., превозва два тона спирт. Водачът на автомобила, който има наложена забрана за напускане на страната, се е движел с подправени документи на превозваната стока. При последвалите съвместни оперативни действия между Агенция „Митници" и служители на МВР е разкрит склад за нелегално производство на алкохол, намиращ се в с. Гуцал, община Самоков. Акцията е продължение на операцията, осъществена през миналата нощ, когато на ГКПП Илинден бяха спрени два тона контрабанден спирт, предназначен за Гърция.

След първоначално извършения оглед, в склада са открити  девет тона дестилат, жълта течност  с аромат на ракия, между 40 и 60 градуса, съхраняван в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове.

Работата  по случая продължава. Извършват се множество проверки.