Мирослава Тодорова отказа втори мандат като председател на съюза на съдиите
Мирослава Тодорова отказа втори мандат като председател на съюза на съдиите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Мирослава Тодорова е отказала да се кандидатира за втори мандат като председател на Съюза на съдиите в България. Причината е, че тя е уволнена и все още има висящо дело в съда, съобщи за Дарик говорителят на организацията Нели Куцкова. Тя добави, че всичките колеги са оказали морална подкрепа на Тодорова, която обаче била категорична в отказа си.

По-късно, с пълно единодушие, бившият председател бе избран за изпълнителен директор на съюза. Мирослава Тодорова ще работи „про-боно” в Управителния съвет, като ще помага много с опита и качествата си, добави още Куцкова.

Съюзът на съдиите в България провежда двудневно отчетно-изборно събрание в Пловдив. Съдия Тодорова бе освободена снощи от председателския пост, тъй като първият й мандат изтече. Тя имаше право да се кандидатира за втори, но отказа.

Съдия Таня Маринова от Софийския районен съд поема управлението на Съюза на съдиите. Тя беше посочена единодушно от новоизбрания 9-членен управителен съвет. В управителния съюз на най-голямото съдийско сдружение са колегата й от съда Петко Петков, върховните съдии Мими Фурнаджиева и Борислав Белазелков, както и председателят на Благоевградския районен съд Екатерина Николова.

Други новини от Пловдив