Мирослав Найденов заподозря отделни срещи на Борисов с Първанов и Петков
Мирослав Найденов заподозря отделни срещи на Борисов с Първанов и Петков / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов все още има притеснения за живота си и е с денонощна охрана. Това призна самият той пред bTV. Председателят на Учредителното събрание на формацията БАСТА е свидетел по делото за нерегламентирано използване на СРС срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

„Смятам, че знам достатъчно. Надявам се това, което съм казал, да помогне възелът да се разплете", заяви Найденов.

Той обясни, че има своя теза за предполагаемия разговор между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков. По думите му най-вероятно става дума за два отделни разговора на лидера на ГЕРБ с другите двама. Според Найденов е възможно после да е направен опит да бъдат компилирани. Среща между премиер и президент, каквито са Борисов и Първанов по време на разговора помежду им, трудно може да бъде скрита, изтъкна Найденов.

Той допълни, че годишно се дават около 100 млн. лв. за подслушване. Това са повече пари от бюджета на културното и спортното министерство. Найденов заяви, че за „добър ден", когато станал министър, намерил няколко записващи устройства в кабинета си. С ирония каза, че тези, които дошли да свалят „бръмбарите", по-скоро им сменили батериите.

„Не сме преставали да бъдем обект на подслушване. Този, който държи микрофона, се изкушава, политическото воайорство е широко разпространено по нашите географски ширини", коментира Найденов. Той твърди, че е слушан не заради съмнения за корупция, а за събиране на информация.

„Аз съм обект на набеждаване", категоричен беше Найденов. Той призна, че се чува с Бойко Борисов, като основно си говорят за еврофондовете.

Бившият земеделски министър поясни, че по време на мандата на ГЕРБ неведнъж членове на партията са се оплаквали от подслушване, но нищо не било направено по въпроса.