"Демократична България" няма притеснения и страх от самостоятелно явяване на изборите. ДБ е в отлична кондиция, намираме се в много добра форма. Това заяви Ивайло Мирчев от "Да, България" по БНТ.

Категоричен е, че не може да се говори за пропуснати ползи след решението на "Продължаваме промяната" да не се явят заедно с ДБ на изборите.

"Ние уважаваме решението на колегите от ПП, но продължаваме да считаме, че правилният път беше да предложим на хората антикорупционна коалиция, да предложим политическа сила, която да гарантира и продължи евроатлантическата ориентация на страната и да ни преведе през кризите", каза той. Сравни България с кораб, който е в бурно море от кризи - икономическа, здравна, военна и наближаваща рецесия.

ДБ: Уважаваме решението на ПП за самостоятелно явяване на изборите

"Българите очакват лидерство и държавническо поведение. Трябва да предложим решения. Вместо да се занимаваме с дълбочинни социологически изследвания, трябва да преведем кораба през бурите. Това беше целта пред ДБ", уточни Мирчев.

Същественото беше наистина да излезем заедно, да предложим общ политически субект - антикорупционна коалиция, каза още той.
БНТ