“Продължаваме Промяната” и “Демократична България” няма да се явят заедно на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Това потвърдиха и от пресцентъра на “Продължаваме Промяната”.

„Продължаваме промяната“ ще се яви самостоятелно на изборите на втори октомври. Решението e на Националния съвет на партията, което е взето след задълбочени анализи. Вярваме, че тази формула ще донесе на България коалиционното мнозинство, което да довърши работата, започната от кабинета „Петков“, посочиха от ПП. 

„Демократична България“ остава наш естествен съюзник по пътя към промяната в страната", допълниха още от пресцентъра на партията.

ПП е вписана в регистъра на политическите партии, показва справка на сайта на Софийския градски съд. Като представляващи партията са посочени Кирил Петков и Асен Василев, посочва БТА. 

На 9 август съдът допусна вписване на „Продължаваме Промяната“ в регистъра. Според решението на съда искането за вписване е основателно и следва да се извърши, тъй като от представените към заявлението писмени доказателства се установява наличието на предвидените в закона предпоставки. 

„По делото не са събрани доказателства, които да оборват верността на представените със заявлението документи“, се казва още в решението.

Документите за регистрация на партията бяха подадени на 13 юли. На учредителното събрание са събрани над 580 декларации, а впоследствие са събрани близо 3300 подписа на граждани, които искат да станат част от ПП. 
пресцентър ПП, nova.bg, БТА