Вижте отговора му и дали ще са в листите им отцепилите се от ИТН
В петък ще научим дали "Продължаваме Промяната" ще се явят на изборите през октомври заедно с "Демократична България", стана ясно от участието на Александър Ракшиев от най-голямата партия в бившата управляваща коалиция в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

Тази вечер ни предстои Национален съвет, на който ние ще обсъдим финално дали да се явим заедно с ДБ”, каза той.

По думите му социологията е показала, че няма голямо значение дали обединението ще се случи преди изборите или след тях. Неговото лично мнение е да има обединение предварително.

Йорданова: Очакваме ясен отговор от ПП за общо явяване на изборите

На въпрос какво ще правят с отцепниците от ИТН Ракшиев отговори:

„Ние все още не сме си подредили листите. Затова не бих дал конкретен отговор, докато не решим дали да се явим заедно с ДБ. Каквото и да кажем днес, ще е предпоследно”.

Бившият депутат от ПП обясни за отцепилите се от ИТН негови колеги още, че когато те са ги подкрепили в края на НС, „рискът, който те избраха, в някакъв момент трябва да бъде оправдан”. Всеки кандидат в листите обаче се проучва, посочи Ракшиев.

По повод снимките за тръбите, по които тече газ преди да има Акт 16 интерконекторът с Гърция той обясни, че става дума "не за газ, който влиза  в потреблението на българите сега, а газ, с който се е напълнило трасето, за да се провери каква е фазата на завършпност". 

Целия разговор гледайте във видеото.
NOVA NEWS