/ БТА
Ситуацията с пътищата не е добра, но не искам да кажа, че е критична. Със сигурност ще се намери решение, така че да се успокоят нещата. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. 

„Към днешна дата мога да кажа, че е имало забавяния и пропуски във времето, но тези неща ще бъдат компенсирани с повече работа“, посочи Шишков. 

Във връзка с казуса с пътните строители министърът посочи, че проблемът не е нито в сключените договори, нито в строителните фирми, а в начина на възлагане.

АПИ ще обжалва решенията на Сандов от 1 август за АМ „Струма“

„Би трябвало да се проверяват не договори, а строеж по строеж“, коментира още той. 

Министър Шишков обяви, че в понеделник ще проведе поредица от срещи с представители на строителния бранш и браншовите организации в него, на които ще бъдат обсъдени не само проблеми, свързани със строителството и поддръжката на пътищата, но и подобряване на законодателството в тази област. 
Той определи като „бомба в последния ден“ решението на вече бившия министър на екологията Борислав Сандов от 1 август, свързано с реализацията на автомагистрала "Струма" през Кресненското дефиле. 
БТА