/ Георги Димитров
Вписаха новото ръководство на ББР в Търговския регистър, съобщи министърът на икономиката
Най-накрая, след всички препятствия, новият Надзорен съвет на Българската банка за развитие (ББР) е вписан в Търговския регистър. Това каза в изявление служебният министър на икономиката Кирил Петков.

„От днес нататък тази банка наистина е за малките и средните предприятия. Успяхме успешно да преминем през всички препятствия. Сега имам много професионален надзор, който е много фокусиран върху целите си. От днешна дата ББР ще работи само и единствено за малките и средни предприятия със заеми под 5 милиона лв.“, допълни той.

"Сред първите открития на новия Надзор на ББР е, че част от компенсациите и заплатите в ББР са с размери, които накараха дори и мен да ахнa", посочи той.

Страната ни е получила над 600 писма от чужди компании с интерес да инвестират у нас

Вписването беше временно спряно на 25 юни от Софийския градски съд заради жалби от старите членове. Вписването беше спряно и 5 дни по-късно, отново след жалби от членовете.

"Радвам се, че съществуващият надзор не подадоха трета жалба. Радвам се, че и те решиха, че това е най-разумното. Първите открития на новия надзорен съвет на ББР дори и мен накараха да ахна. Част от компенсациите и заплатите в ББР са с големи размери. Имало е месеци, в които заплатите на управителите са стигали до 60 000 лв", разкри Петков.

Програмата „Възстановяване” ще бъде подпомогната от ликвидността в ББР, каза още Петков.