Министър Атанасова настоя да се осигурят необходимите пари за бременната в кома
Министър Атанасова настоя да се осигурят необходимите пари за бременната в кома / снимка: DarikNews.bg, архив

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, в качеството си на едноличен собственик на капитала на УМБАЛ „Св. Марина” ЕАД-Варна, е разрешила да бъдат извършени всички необходими разходи за лечението на 27-годишната Станислава Христова, до нормативното решаване на проблема, съобщават от лечебното заведение.

Тази сутрин в Университетска болница се е състоял разширен консилиум от водещи невролози, неврохирурзи, интервенционални рентгенолози, реаниматори, акушер-гинеколози и ръководството на болницата за оценка състоянието на болната Станислава Христова. Към момента състоянието на пациентката остава критично.

Очаква се отговор на изпратените повторно запитвания до водещите европейски клиники за участие на техни специалисти за решаване на казуса.

Обезпечена е  допълнителна медицинска техника за мониториране на мозъчния кръвоток, както и скъпоструващите консумативи за провеждане на ендоваскуларното лечение. Очакваме интервенционални специалисти за включването им в екипите на болница „Св. Марина”.

Ръководството на болницата се срещна и запозна близките на болната с нейното състояние и взетите решения на разширения консилиум.

27-годишната Станислава изпадна в кома след два мозъчни кръвоизлива, получени в рамките на 20 дни. Жената е бременна в петия месец и в момента е в отделението по реанимация на болница „Св. Марина”.

Новини от Варна